sunnuntaina, tammikuuta 31, 2010

Kyllä on halpaa ajella diesselillä!

Tankkasin Jooppeliin torstaina 30 litraa naftaa. Tietämättömille tiedoks, että tolla määrällä pääsee reilun 600 km. Mutta ei perjantaina... en päässy ees ihan töihin asti ja matkaa mulla on siis n. 45 km. Jo puolivälissä auto alko hyytymään ja elektroniikan hälytysvalo syttyi.

Pysähdyin paikallisen ammattikoulun pihalle ja uskalsin sammuttaa auton. Vähän aikaa odottelin ja kokeilin uudestaan. Auto käynnistyi, eikä valokaan enää palannu, tuntui toimivan ihan OK. Jatkoin matkaa, kunnes auton teho hävis taas. Isoimpia vaihteita ei voinu käyttää ollenkaan, ei jaksanu mennä.

Pääsin aika lähelle työpaikkaa, mutta sen parkkipaikalle on aika jyrkkä mäki ja mä totesin, että autosta ei löydy kyllä potkua, että mä siitä pääsisin. Parkkeerasin auton ja pistin isännälle Apua -viestin. Tässä vaiheessa naftavalo alkoi vilkkumaan, eli tankki oli ihan tyhjä. Isäntä käski kurkkaamaan konepellin alle, josko siellä olis kosteeta. No ei tarvinnu, keulan alla oli iiiiiiiiso lammikko :O Letkuun oli tullu reikä ja siihen se sylki loputkin mitä tankissa vielä oli.

Sain onneks kaverilta kyydin töihin ja myöhemmin palattiin miehen kanssa selvittämään tilannetta. Jooppeli jäi tekohengitykseen Tampereelle viikonlopuks, huomenna saadaan tuomio... Toivon mukaan "vaan" selviäis letkun vaihdolla.

Sain vihdoin koneeseen kahdet lapaset ja pipon hahtuvalangasta. Tuli tosi ihanat! Värit nyt taas ei oo yhtään sinne päinkään, salama ja sisätilat vääristää. Yhet turkoosit kämmekkäät odottaa vielä pesuun pääsyään.

Mies osti pleikkariin törmäilypelin. Miko sitä onnessaan pari iltaa pelasi, kunhan ensin kiukultaan ymmärsi, että autoja kuuluu tosiaan kolaroida eikä väistellä =) Tän jälkeen se onkin voittanu koko ajan :D